5 maj 2022
19:00

Vara SK

2-0 borta mot Vinninga!

Go bortaseger på torsdagskvällen mot Vinninga! 2-0 var klart i underkant, efter en ganska jämn första halvlek.
På torsdagen åkte vi till Vinninga för att försöka följa upp segern mot TFK. Efter en bra vecka med J-DM och ett par bra träningar kändes det som att killarna var förberedda på att gå upp i en tuff match på bortaplan. Det var laddade spelare som mötte upp på Vallen och det märktes att det var fokuserat redan från början. Ett par ändringar i startelvan om man jämför senaste matchen och glädjande att Viktor Dahlberg fick göra riktig debut i VSK:s gulsvarta dress. Med tanke på att vi höll nollan får vi väl säga att han och övriga i de bakre leden skötte sig fint.
Det märks nu tydligt i truppen att fler och fler som varit borta av olika skäl börjar komma tillbaka i full form, det är fart på träningarna och konkurrensen om platserna ökar. Viktigt att vi allihop i gruppen hjälps åt att fortsätta jobba, det är roligt att vinna matcher men det kommer inte att gå av sig självt. Hårt jobb på varje träning och varje match är superviktigt även framöver.
Den här matchen mötte vi ett lag som vi förlorat de två senaste seriematcherna mot. Förra året på hemmaplan och året innan borta, så vi visste om att det skulle bli tufft. Första halvlek tycker jag också präglas av kamp och dueller, där Vinninga jobbar med att få till mycket på fasta situationer. De kastade en hel del långa inkast och ville också lyfta in mycket i vår box. Från sidan känns det ibland lite mer oroligt när motståndaren får hörnor och annat som de lyfter in, det kan lätt bli en studs åt något håll men igår tycker jag att vi var oerhört fokuserade och släppte inte till så mycket.
Vinninga satte många av sina uppspel på en av sina forwards, som är vass både fel- och rättvänd. Han ställde till lite oreda för oss, framförallt i första halvlek.
Vi utnyttjade våra kanter bra i den här matchen och våra lägen skapade vi på bra kombinationer där vi kom runt och slog in bollar i boxen. Innan vi gjorde 1-0 hade Vinninga ett läge där de ropade på straff, och ska jag vara helt ärlig så kan jag tycka att det skulle varit det. Vinningas forward hamnade i en löpduell med vår Viktor och han var smart, han petade bollen och sprang in i Viktor och han föll som en fura. Hade detta varit motsatt så hade vi nog blivit lite småsura över en utbliven signal från rättsskiparen. Där hade vi faktiskt lite tur. Men i övrigt tycker jag att vi hade koll på det som kom in nära vårt mål under första halvleken.
Åt andra hållet så spelade vi oss fram till lite lägen och vi gjorde 1-0 på en fin spelvändning där Philip till sist lade fram bollen till Hugo Andersson, han var iskall (såg det ut som i alla fall) och rullade in bollen, såg nästan lite retfullt ut. Jag tycker inte 1-0 var orättvist men halvleken kunde lika gärna slutat 0-0. Det var i vilket fall gött med en ledning in i paus.
I andra halvlek tycker jag vi dominerar, vår vana trogen så behöver vi rätt många lägen för att göra mål, så också igår. Vininga tryckte upp folk, men skapade inte några större farligheter. Vi redde ut det mesta och framåt skapade vi mer och mer ju längre halvleken gick.
Efter ett fint anfall där Hugo Andersson och Oliver samspelade kom Hugo runt och ner mot kortlinjen. Hans inspel mötte Jonas på ett tillslag vid första stolpen och 2-0 var ett faktum. Ett fint mål, och det kunde ha blivit betydligt mer. Andra halvlekens andra halva var en kavalkad av chanser, riktigt fina omställningar och kontringar. Brooks och Salén kom in och satte högsta fart och gjorde livet riktigt surt och jobbigt för redan trötta Vinningaförsvarare. Riktigt roligt var det att se hur vi hanterar ledningen, lugnt och tryggt. Vinninga har väl en riktigt bra chans på en fast situation, där andrabollen dimper ner framför fötterna på en Vinningaspelare, skottet dock en bit över vårt mål.
Kvällens match genomför vi på ett bra sätt, Hugo Andersson är grymt bra och får kröna insatsen med mål och assist. Vi håller nollan och visar också att vi står upp i närkamperna. Det var en hel del tuffa dueller men vi tog dem och jag upplever att vi vann många av dem.
Nästa match spelar vi mot Ardala och det är ett lag vi haft svårt för de senaste två säsongerna. Vi laddar med träning och fokus på den matchen, för att göra en bra insats igen. Vi ses nästa fredag i Ardala!